RAKETUPPLEVELSER

Dagens Stavve-äventyr:
Jag och Emil tänkte slänga ihop en liten lasagne till middag men kom på att vi inte hade någon gul lök. Vi blev dock inte nedstämda av det faktumet utan kastade oss glada i hågen in i Raketen - vår (nästan) alldeles egna racerbil, redo för en bekväm åktur till Ica. Efter att bilen startat med ett vackert brummande gav vi oss iväg. Vi kom dock inte så långt (typ två meter) innan vi insåg att vi var tvungna att backa för att kunna svänga runt och åka vidare åt rätt håll.
Där tog den bekväma åkturen slut, i alla fall för Emils del. Raketen är nämligen inte den mest friska bilen, det regnar bland annat in och bakluckan går inte att låsa. På den senaste tiden har det inte heller gått att lägga i backen så Emil blev helt enkelt tvungen att putta bilen medan jag satt i och styrde.
Efter det kunde vi i alla fall rulla vidare en liten bit innan vägen helt plötsligt tog slut. Vi blev något nedstämda och Emil gjorde sig redo att återigen hoppa ut och knuffa oss tillbaka uppför backen vi just kört nedför, MEN efter lite trixande och knixande lyckades mannen i fråga få i den förbaskade backen och jag kunde sicksacka mig tillbaka längs vägen utan att de mer en suddiga vinkningar från Emil genom bakrutan.
Så kunde vi slutligen ta oss ut på vägen efter att ha stannat i vägkorsningen och därefter startat på trean. Vägen fram till Ica var i princip smärtfri efter det och handlingen gick utmärkt (förutom det lilla faktumet att Emil boxade ner deras kortgrejsimojs, vilket i och för sig var fruktansvärt roligt). När vi sedan skulle ta oss ut från parkeringen trilskades backen återigen och Emil var tvungen att knuffa igen.
Vi vände därefter motorhuven hemåt och var nästannästan hemma när vi var tvungna att stanna i en backe då vi mötte en bil och efter det var det kört. Raketen orkade verkligen inte ta sig upp så vi var tvungna att rulla nedför backen (Emil stod utanför och vinkade, jag rattade) för att därefter ta raketfart (hoho) och gasa snabbare än en galopperande häst uppför sluttningen.
Efter det var vi äntligen hemma och nu sitter vi i köket för att snart inta middagen - stekt potatis, stekt ägg och bönor i tomatsås. Den ofantligt påfrestande bilresan blev för mycket så vi skippade lasagne-grejen och har inte använt någon lök...
P.S. Bloggen är lite slut i huvudet och vägrar göra mellanrum vid nya stycken så unskyld för jobbiga stycken... D.S.

Kommentarer
Postat av: Melinda

Hahaha vilken underbar bil ni verkar ha! Men ni kor ju iaf pa ratt sida av vagen, har ar det mkt forvirrande pa fel sida.

2010-10-27 @ 05:13:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0